Παχυσαρκία

Ένα μεγάλο και «πονεμένο» κεφάλαιο! Όλοι ξέρουμε, λίγοι φαίνεται να το καταφέρνουν!

Οι γνώσεις όλων μας πολλές, το διαδίκτυο κατακλύζεται από πληροφορία σχετική με το θέμα.

Παρόλα αυτά, το πρόβλημα συνεχώς μεγαλώνει! Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν η καθημερινή μας ζωή είναι εντελώς ασύμβατη με αυτό που έχει ορίσει η φύση για τον άνθρωπο.

Η ενασχόληση με τη φύση και τις χειρονακτικές εργασίες του σπιτιού, που αποτελούσαν την καθημερινότητα των ανθρώπων στο βαθύ παρελθόν, αντικαταστάθηκαν από καθιστική ζωή σε γραφεία με υπολογιστές , ενώ οι μηχανές ικανοποιούν αυτόματα τις ανάγκες μας.

Αντί να τρεφόμαστε σε συγκεκριμένες ώρες, χάνουμε γεύματα γιατί δεν προλαβαίνουμε.

Αντί να τρώμε λαχανικά και φρούτα, καταναλώνουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, με πολλούς υδατάνθρακες.

Και φυσικά, δε λείπουν τα λιπαρά, σε γλυκά και αλμυρά!

Ο σύγχρονος ‘πολιτισμένος’ τρόπος ζωής συμβαδίζει δυστυχώς με μία τεράστια μάστιγα, που αγγίζει τα όρια της επιδημίας διαπλανητικά, το όνομα αυτής ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Λόγω της συχνότητας της νόσου και των αισθητικών ενοχλημάτων που δημιουργεί εμφανώς, αντιμετωπίζεται συχνά ως ένα φιλοσοφικό φαινόμενο (τα πάχη μας τα κάλη μας), ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικότερο από αυτό: πρόκειται για ΝΟΣΟ, για ΑΣΘΕΝΕΙΑ, για ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ. Μία πολύ δύσκολη αρρώστια, πολυπαραγοντική, που οφείλεται δηλαδή σε πολλούς παράγοντες, πολύ συχνά ψυχολογικούς ή συναισθηματικούς ή κοινωνικούς και με πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία, όπως το έμφραγμα, οι καούρες, η καταστροφή των αρθρώσεων, οι κοκκινίλες και μυκητιάσεις του δέρματος, η δυσκολία την αναπνοή, η εμφάνιση καρκίνου.

Η θεραπεία της παχυσαρκίας ξεκινά από αλλαγές του τρόπου ζωής και διατροφής και μπορεί να επεκταθεί σε φαρμακευτική ή ακόμη και χειρουργική θεραπεία.

Η γιατρός είναι εξειδικευμένη στην  παρακολούθηση ασθενών με παχυσαρκία. Είναι πιστοποιημένη για την εφαρμογή της μεθόδου θεραπείας μεταβολισμού Eurodiet με εξαιρετικά αποτελέσματα στην εύκολη απώλεια βάρους χωρίς πείνα και στέρηση, χωρίς περίπλοκες συνταγές, με μείωση των φαρμάκων για το σάκχαρο, την πίεση ή τη χοληστερίνη και με εκπαίδευση για μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος.

Η γιατρός εφαρμόζει επίσης  πλήρη προγράμματα θεραπευτικής εκπαίδευσης ασθενών, με θεωρητικές αναλύσεις αλλά και πρακτικές ασκήσεις, ώστε να περάσουν στην πράξη όλη τη συσσωρευμένη γνώση σχετικά με τη διατροφή, διορθώνοντας παράλληλα ενδεχόμενες ‘παγίδες’. Η απώλεια βάρους και άρα η έξοδος από τη νόσο, έρχεται έτσι με τρόπο εύκολο, κατανοητό, διασκεδαστικό και μόνιμο.

Μη διστάζετε, η απόφαση είναι η μισή δουλειά! Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα δώρο ζωής και επιτρέψτε σε όλη σας την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά σας να επωφεληθούν από τις νέες συνήθειες που θα έχετε μάθει, διατηρώντας ένα υγιές πρόγραμμα ζωής, για μια ζωή!

  • Παχυσαρκία

Εντοπισμένη παχυσαρκία

Τοπική συσσώρευση λίπους

Λιπογεννητική δυστροφία

Σύνδρομο Prader-Willi

Παχυσαρκία από αυξημένη πρόσληψη θερμίδων

Φαρμακευτικής αιτιολογίας παχυσαρκία

Υπερβολική παχυσαρκία με κυψελιδικό υποαερισμό

Σύνδρομο Pickwick

Άλλες μορφές παχυσαρκίας

Νοσογόνος παχυσαρκία

Απλή παχυσαρκία μη καθορισμένη

 

  • Άλλες μορφές υπερσιτισμού

Υπερβιταμίνωση Α

Υπερκαροτιναιμία

Σύνδρομο των μεγαβιταμινών Β6

Υπερβιταμίνωση D

Όψιμα αποτελέσματα του υπερσιτισμού

Λιποδυστροφία, που δεν ταξινομείται αλλού

Λιπωμάτωση:

  • Μη καθορισμένη
  • Επώδυνη [Dercum]

Αδενολιπωμάτωση Launois-Bensaude