Ιατρός

Γνωριμία με τη γιατρό

 

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 1982. Ο πατέρας της Ελευθέριος Παπαδόπουλος, ποντιακής καταγωγής από τη Σταυρούπολη νομού Ξάνθης, παιδί επταμελούς οικογένειας, ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ και απεβίωσε το 1985 σε ηλικία 40 ετών.

Η μητέρα της Ευδοξία Παπαδοπούλου με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και την Κεραμωτή Καβάλας, ασχολείται με τα οικιακά και τη μεγάλωσε μόνη της. Είναι κόρη του Εμμανουήλ Αποστολίδη, παλαιού μαραγκού της Ξάνθης, γνωστού ως ο ‘μάστορας’, φημισμένου για την ευφυΐα, την τιμιότητα και την τέχνη του να κατασκευάζει μέχρι και λεωφορεία της εποχής. Το ιατρείο στεγάζεται ακριβώς στο χώρο όπου βρισκόταν το μαγαζί του.

Είναι παντρεμένη με τον Αγησίλαο Μπετζάκογλου, τραπεζικό στέλεχος και διπλωματούχο βυζαντινής μουσικής. 

 

Σχολείο 

Πέρασε τα σχολικά της χρόνια στην όμορφη Ξάνθη, την πόλη με τα χίλια χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις, ακούσματα και συναισθήματα. Από το νηπιαγωγείο έως και την τρίτη λυκείου, δούλευε συστηματικά, εκτελώντας στο έπακρο τα καθήκοντα μιας αριστούχας μαθήτριας. Πολλές συμμετοχές σε παρελάσεις ως σημαιοφόρος ή παραστάτρια, σφράγιζαν τα αριστεία και βραβεία κάθε σχολικής χρονιάς.

Παρά το εντατικό σχολικό πρόγραμμα, δεν έλειπαν οι πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, που καθιστούσαν τον ελεύθερο χρόνο ανύπαρκτο. Μαθήματα πιάνου σε επίπεδο πτυχίου. Ενεργό μέλος του σώματος ελληνίδων οδηγών, αθλήτρια βόλλευ στη σχολική ομάδα, αλλά και πολεμικών τεχνών έως το επίπεδο της μαύρης ζώνης. Μέσα σε 4 χρόνια, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη γαλλική γλώσσα, με απόκτηση των DELF’, ‘DALF’, επάρκεια και άδεια διδασκαλίας της γλώσσας, ενώ η συνήθης διάρκεια για την απόκτηση των παραπάνω πτυχίων ήταν περίπου 8 έτη.

Τις σχολικές χρονιές σηματοδοτούσαν πάντα οι καρναβαλικές παρελάσεις, όπου συμμετείχε ενεργά ως μέλος πολιτιστικού συλλόγου, αλλά και οι γιορτές παλιάς πόλης, όπου βοηθούσε ως σερβιτόρος. Άπειρες είναι οι αναμνήσεις της, με παρέες σε ταβέρνες, νυχτερινά μαγαζιά και παραλίες, όταν τελείωνε το σχολείο και σε όλα τα φοιτητικά χρόνια.

 

Σπουδές

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου πέρασε ως αριστούχος στις πανελλήνιες εξετάσεις το 2000 και ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2006, ακριβώς δηλαδή σε 6 χρόνια, όσα προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο έχει διανθίσει με πολλές επιστημονικές εργασίες, συμμετοχές σε συνέδρια και σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών στο εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτών ταξίδεψε στην Αίγυπτο , την Ουγγαρία και τη Γαλλία, όπου εκπαιδεύτηκε περαιτέρω στην τροπική ιατρική, τη χειρουργική και την ενδοκρινολογία, ενώ διέμεινε για ένα καλοκαίρι στην Ύδρα, όπου πρόσφερε τις ιατρικές της υπηρεσίες ως βοηθός αγροτικού ιατρού, στα πλαίσια του προγράμματος «ακριτικά νησιά».

Φυσικά δεν έλειπαν οι παρέες, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες αλλά και η παράλληλη απασχόληση ως πωλήτρια, φωτογράφος σε εκδηλώσεις και καθηγήτρια γαλλικών. Σε αυτή την περίοδο ολοκλήρωσε επίσης την εκμάθηση αγγλικών με απόκτηση του «Proficiency of Michigan», του «Proficiency of Cambridge» επάρκεια και άδεια διδασκαλίας της γλώσσας για τις εξετάσεις των οποίων, προετοιμάστηκε μόνη της, έχοντας αποκτήσει γερές βάσεις κατά τα σχολικά της χρόνια.

 

Ειδικότητες

Μετά την απόκτηση του πτυχίου ιατρικής το 2006, ήρθε αντιμέτωπη με την ελληνική πραγματικότητα και την τεράστια αναμονή για έναρξη ειδικότητας σε ελληνικό νοσοκομείο (5 χρόνια για αρχή και άλλα 10 για τη συνέχεια).

Έχοντας δίψα για εργασία και μάθηση, διερεύνησε για ένα χρόνο εξονυχιστικά το ελβετικό σύστημα εκπαίδευσης, κατορθώνοντας να αποσπάσει μία θέση ειδίκευσης στην παθολογία το 2007, καθώς επιλέχθηκε το βιογραφικό της στους επιτυχόντες και επικυρώθηκε με τηλεφωνική συνέντευξη.

Αναχώρησε λοιπόν για την ελβετική επαρχία, όπου εκπαιδεύτηκε σκληρά στην ειδικότητα της παθολογίας και της γενικής ιατρικής, με αμέτρητες ώρες εργασίας που έφταναν και τις 12 ώρες ημερησίως, πολλά σαββατοκύριακα και αργίες έγκλειστη στο νοσοκομείο (σε κτίριο του οποίου διέμενε) για εφημερίες ή διάβασμα. 

Η εκπαίδευση συμπεριέλαβε όλες σχεδόν τις υποειδικότητες της παθολογίας, την ενδοκρινολογία, τη διαβητολογία, τη γηριατρική και την αποκατάσταση, αλλά και την εντατική μονάδα θεραπείας και κυρίως το τμήμα των επειγόντων περιστατικών, με πληθώρα περιστατικών παθολογίας, καρδιολογίας, νευρολογίας αλλά και ορθοπεδικής, οφθαλμολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, ουρολογίας και γενικής χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων των ραμμάτων από τραύματα, χάρη στα οποία απέκτησε εκτός των άλλων, ξεχωριστή δεξιότητα στις επεμβατικές ιατρικές πράξεις

Συνέχισε στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Λωζάννης και της Γενεύης , όπου απέκτησε και την πρώτη της εξειδίκευση στη θεραπευτική εκπαίδευση χρόνιων νόσων, κυρίως του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κυρίου Alain Golay, σε πανεπιστημιακή κλινική που αποτελεί κέντρο αναφοράς του παγκόσμιου οργανισμού υγείας και από όπου εκδίδονται όλες οι διεθνείς οδηγίες για τη θεραπευτική εκπαίδευση. 

Στη συνέχεια η γιατρός μετακόμισε στο Παρίσι και την ενδοκρινολογική πανεπιστημιακή κλινική του καθηγητή ιατρικής, εξαίρετου ερευνητή και σύγχρονου φιλόσοφου Gerard Reach όπου εργάστηκε ως επιμελήτρια με πλήρες κλινικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο πάνω στην ενδοκρινολογία και υπεύθυνη δημιουργίας προγραμμάτων νοσηλείας και εκπαίδευσης διαβητικών και παχύσαρκων ασθενών. 

Την εμπειρία της επισφράγισε με τρεις τίτλους ιατρικής ειδικότητας : Γενική Ιατρική, Παθολογία, Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία-Μεταβολισμό.

 

Εξειδικεύσεις

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Παρίσι, απέκτησε τρία μεταπτυχιακά διπλώματα ενδοκρινολογίας, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις αντίστοιχες εξετάσεις : παθολογία υποθαλάμου – υπόφυσης, νευροενδοκρινική ογκολογία και κυρίως υπερηχογραφίας θυρεοειδούς αδένα και τραχήλου, μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης στους υπερήχους και τις παρακεντήσεις όζων και λεμφαδένων σε εξειδικευμένο κέντρο του Παρισιού και αναγνώριση αυτών στην Ελλάδα κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις αντίστοιχες εξετάσεις με απόκτηση της σχετικής άδειας (Αρ.Πρωτ.Γ4β/Γ.Π. 14189).

Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της ενδοκρινολογίας στα πλαίσια των μετεκπαιδεύσεών της σε διάφορες υποενότητες της ειδικότητας, σε εξειδικευμένα κέντρα αναφοράς του Παρισιού, όπως με τους καθηγητές Jerôme Bertherat, Lionel Groussin, Philippe Chanson, Peter Kamenicky, Gilles Russ, και πολλούς άλλους εξαίρετους συναδέλφους, όπως Hélène Bihan, Camille Baudry, Marinos Fysekidis, Claire Chambre, Marie-Laure Dumuis, Régis Cohen, Alain Krivitzky τους οποίους ευχαριστεί έναν έναν προσωπικά για τη συμβολή τους. 

Η δίψα για μάθηση συνέχισε να τη συνοδεύει και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, με απόκτηση ενός επιπλέον γαλλικού μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στην οστεοπόρωση καθώς και παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πιστοποίηση στην αισθητική ιατρική. Είναι επίσης πιστοποιημένη ως εξειδικευμένη ιατρός για την παρακολούθηση της παχυσαρκίας από την παγκόσμια ομοσπονδία παχυσαρκίας.

 

 Έρευνα 

Από την πλούσια εκπαίδευση και κλινική εμπειρία δε θα μπορούσε να λείπει η έρευνα. 

Από το τρίτο κιόλας έτος της ειδικότητας στην Ελβετία, κατέστρωσε και ολοκλήρωσε ερευνητικό πρωτόκολλο με θέμα τις υπογλυκαιμίες κατά τη διάρκεια νοσηλείας, υπό την επίβλεψη του διευθυντή κυρίου Jean-Jacques Grimm. Συμμετείχε στην καταγραφή ερευνητικού πρωτοκόλλου με θέμα τη συνεχή μέτρηση του σακχάρου στο αίμα με το σύστημα Freestyle Libre της εταιρείας Abbott, στην οποία εργάστηκε επίσης για σύντομο χρονικό διάστημα ως στέλεχος του ιατρικού τμήματος της εταιρείας στο Παρίσι. 

Μελέτησε τη βιβλιογραφία και δημοσίευσε άρθρα σχετικά με τη δράση των αναλόγων GLP-1 σε διαβητικούς ασθενείς τύπου 1 και σε παχύσαρκους ασθενείς που υπέστησαν βαριατρική χειρουργική. Στις δημοσιεύσεις της συμπεριλαμβάνονται επίσης άρθρα που πραγματεύονται την θεραπευτική εκπαίδευση του διαβητικού ασθενούς, την ψυχολογία του και τη συμμόρφωσή του στη θεραπεία

Τέλος, διέμεινε στο Βέλγιο στα πλαίσια ερευνητικών δραστηριοτήτων προς ολοκλήρωση διδακτορικής διατριβής σχετικής με τα αδενώματα της υπόφυσης, τα οποία μελετά μέχρι και σήμερα σε συνεργασία με τους καθηγητές Albert Beckers και Adrian Daly. 

 

Συνέδρια

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες στα πλαίσια εκπαίδευσης ειδικευομένων και φοιτητών και έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εργασιών της σε διεθνή συνέδρια

Στο ενεργητικό της καταγράφονται επίσης ομιλίες στο πανελλήνιο συνέδριο της διαβητολογικής εταιρείας βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), σχετικά με τη λειτουργική ινσουλινοθεραπεία και την θεραπευτική εκπαίδευση. https://www.livemedia.gr/video/123136  από 11.00’ 

 

Επιστροφή 

Η γιατρός επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016, για να ζήσει στο σπίτι της και να προσφέρει στον τόπο της. 

Ιδιωτεύει με έδρα την Ξάνθη, αναλαμβάνει όλα τα περιστατικά της ενδοκρινολογίας, της διαβητολογίας και του μεταβολισμού, αντιμετωπίζοντάς τα αποτελεσματικά με επαγγελματισμό, σε συνεργασία με τον ασθενή, και με σεβασμό στον άνθρωπο. 

Χαίρεται καθημερινά να διαπιστώνει ότι η προσφορά της βρίσκει τους αποδέκτες της.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Θα μας βρείτε
:

Ιατρείο

Διεύθυνση : Βελισσαρίου 4 – 6, ΤΚ 67131, Ξάνθη

 

Η γιατρός δέχεται μόνο με ραντεβού, για τη δική σας ασφάλεια.

Σας παρέχουμε δυνατότητα υπηρεσιών από απόσταση!

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η γραμματεία του ιατρείου είναι πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει.

 

Μη διστάζετε!

Καλέστε μας στο 2541400119


@ Αφήστε μας Μήνυμα
: